Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: با رکود شکنی طلا در بازار‌های جهانی بعد از هفت سال، باید منتظر رشد بیش از پیش طلا و سکه در بازار داخل باشیم، با توجه به اینکه صنف طلا از شنبه هفته آینده فعالیت رسمی خود را در سال جدید از سر خواهد گرفت، بهای طلا دوباره سیر صعودی خواهد داشت.

به گزارش خرداد از  فرارو، قیمت طلا در معاملات روز سه‌شنبه «۲۶ فروردین» در بازار‌های جهانی با تشدید نگرانی‌ها نسبت به رکود اقتصادی شدید و همچنین تحت تاثیر تزریق بی‌سابقه نقدینگی توسط بانک‌های مرکزی جهان، به بالاترین قیمت در بیش از هفت سال گذشته صعود کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بر این اساس، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز سه‌شنبه «۲۶ فروردین» در بازار سنگاپور با ۰.۴ درصد افزایش، به ۱۷۲۱ دلار رسید در حالی که در زمان گشایش معاملات تا مرز ۱۷۲۵ دلار صعود کرده بود. همچنین در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۱.۱ درصد افزایش، به ۱۷۸۱ دلار و ۲۰ سنت رسید.

از سویی نگرانی‌ها نسبت به دورنمای اقتصادی از رشد قیمت طلا پشتیبانی کرده است. نقدینگی که از سوی بانک مرکزی آمریکا به بازار تزریق شده و همچنین کاهش نرخ ها‌ی بهره، طلا را به دارایی جذابی تبدیل کرده است.
 
رکودشکنی طلا در بازار‌های جهانی؛ پیش بینی قیمت‌ها در داخل

دلایل افزایش قیمت طلا
ابراهیم محمدولی رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به اینکه افزایش قیمت طلا در بازار‌های جهانی و نوسان دلار در بازار داخل، نرخ طلا در بازار را با افزایش روبرو کرده، اظهار داشت: به دلیل شیوع ویروس کرونا صنف طلا و جواهر تعطیل هستند و بنابراین معامله فیزیکی انجام نمی‌شود، اما به دلیل معاملاتی که در فضای مجازی انجام می‌شود، حدود ۲۰ درصد افزایش قیمت‌ها به این امر مرتبط می‌شود، اما ۸۰ درصد مابقی مربوط به افزایش قیمت دلار در داخل و طلای جهانی است.

وی با اشاره به اینکه رکود ایجاد شده ناشی از کرونا تقاضا برای طلا را در بازار‌های جهانی افزایش داده است، گفت: به دلیل اینکه بورس‌های جهانی در چند وقت گذشته با نزول همراه بوده‌اند، سرمایه‌گذاران این بازار به سمت خرید و سرمایه‌گذاری بر روی طلا آمده‌اند، به طوریکه این امر باعث شده قیمت این فلز گرانبها به کانال ۱۷۰۰ دلاری نیز وارد شود، از سوی دیگر کاهش قیمت نفت نیز در افزایش قیمت طلا بسیار تاثیرگذار بوده است.

محمدولی با تاکید بر اینکه خرید و فروش طلا در فضای مجازی غیر قانونی است، افزود: انجام این کار نیاز به ایجاد زیرساخت‌های مناسب و همچنین تدوین مقررات لازم دارد که در حال مقدمات این کار فراهم نیست، بنابراین نباید خرید و فروشی در این فضا انجام شود و این کار غیر قانونی است، اما از روز شنبه هفته آینده صنف طلا و جواهر کار خود را از سر خواهد گرفت و مردم نیز می‌توانند با مراجعه به بازار طلا اقدام به خرید و فروش طلا و جواهر کنند.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در رابطه با پیش‌بینی قیمت‌ها در سالجاری، بیان داشت: با توجه به اینکه قیمت‌ها در بازار‌های جهانی با جهش معناداری روبرو بوده، به‌طوریکه در طی دو هفته اخیر بیش از ۳۰۰ دلار به قیمت هر اونس اضافه شده، بنابراین رشد قیمت طلا و سکه در بازار داخلی اجتناب ناپذیر است، همچنین رشد بهای دلار نیز مزید بر علت است تا این موضوع رخ دهد، اما انتظار می‌رود که متولیان اقتصادی کشور و در راس آن‌ها بانک مرکزی همان مدیریتی را که در بیشتر ایام سال گذشته به کار گرفتند، را اجرایی کنند، تا بازار به تعادل برسد، در غیر این صورت قیمت‌ها دوباره با افزایش روبرو خواهد شد.
 

بازار طلا در رکود کامل است
وی اضافه کرد: عرضه و تقاضا نیز می‌تواند در این بین تعیین کننده باشد، اما نکته مهم همان مدیریت بازار به خصوص در مورد ارز است که می‌تواند بسیار اثرگذار بر روی قیمت‌طلا و سکه باشد، بنابراین می‌توان با اتخاذ تدابیر لازم بازار را مدیریت کند و کاری کردی که از نوسانات و تکانه‌های شدید قیمتی جلوگیری شود، این در حالیست که این هیجانات در بازار طلا باعث می‌شود که از مشتریان این صنف کم شود و بعضا واحد‌های صنفی طلا با رکود مواجه می‌شوند و مجبورند فعالیت خود را متوقف کنند.

محمدولی با اشاره به اینکه در یک ماه اخیر رکود در بازار طلا به ۱۰۰ درصد رسیده است، تصریح کرد: به دلیل شیوع ویروس کرونا، تقریبا از اول اسفندماه دیگر مردم برای خرید و فروش طلا به طلافروشی‌ها مراجعه نکردند و این وضعیت تا شب عید نیز تشدید شد، به طوریکه دیگر در این ایام هیچ مشتری در بازار وجود نداشت، در فروردین ماه نیز که به صورت کلی صنف طلا تعطیل بود، حال باید دید از ابتدای اردیبهشت‌ماه که فعالیت بازار طلا آغاز می‌شود، وضعیت کسب و کار این صنف به چه سمت و سویی حرکت خواهد کرد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه عرضه این فلز گرانبها در بازار‌های جهانی طی سالیان اخیر کم شده است، گفت: به دلیل اینکه تقاضا برای طلا همچنان بالا است و حتی کشور‌هایی که تصور نمی‌شد دارایی‌های خود را به طلا تبدیل کنند، مشتری طلا هستند، قیمت‌ها به طور کلی همیشه در بازار سیر صعودی به خود می‌گیرد، این در حالیست که به دلیل استخراج طلا در سالیان متمادی، ذخایر این فلز گرانبها کاهش یافته و برای استخراج آن باید هزینه‌های بیشتری متحمل شد، برای همین موضوع است که قیمت‌ها نیز با رشد روبرو بوده است.

برچسب ها: قیمت طلا ، کرونا

منبع: خرداد

کلیدواژه: قیمت طلا کرونا بازار های جهانی افزایش قیمت طلا طلا در بازار طلا و جواهر قیمت طلا بازار طلا قیمت ها صنف طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۸۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی دارایی نژاد، رییس پیشین اتحادیه بار فروشان درباره گرانی صیفی‌جات به مهر گفت: اسفند ماه سال گذشته هشدار دادم و اعلام کردم برای چند ماه آینده نسبت به قیمت پیاز و گوجه فرنگی نگران هستم. پاکستان و هند کشورهایی هستند که خود تولیدکننده پیاز هستند اما به دلیل کمبود، صادرات خود را به کشورهای حاشیه خلیج فارس ممنوع کردند در حالی که ما به راحتی اجازه صادرات دادیم و هنوز هم ادامه دارد. این شد که در اواخر فروردین شاهد افزایش برخی محصولات از جمله پیاز و گوجه فرنگی بودیم.

وی افزود: در برخی مناطق نرخ هر کیلو گرم پیاز به حدود ۴۰ هزار تومان هم رسید که در این راستا باید وزارت جهاد کشاورزی مدیریت لازم را از ماه‌های قبل انجام می‌داد.

بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، میزان صادرات تا دی ماه ۱۴۰۲ بعد از اعمال عوارض، ۹ هزار تن بود و این عدد برای سال ۱۴۰۱، ۸ هزار تن به ثبت رسیده بود.

پیش بود بازار مرکبات

بازار میوه نسبتاً بازار آرامی است و قیمت‌ها در این بازار تثبیت شده است. دارایی نژاد در این خصوص گفت: فقط استان مازندران ۳.۸ میلیون تن تولید مرکبات داشت که اگر این آمار با یک میلیون تن مرکبات تولیدی کرمان جمع شود حاکی از بیش بود تولید در حوزه مرکبات است. سیب درختی هم بین ۴.۵ تا ۵ میلیون تن در شهرهای ارومیه، نقده، دماوند، سلماس و… تولید شد در نتیجه ذخیره این اقلام بیش از نیاز بازار انجام شده است.

رییس پیشین اتحادیه بار فروشان با اشاره به صادرات حدود ۱.۵ تا ۲ میلیون تن، گفت: صادرات باید ادامه پیدا کند زیرا محصولات زیادی باقی مانده اگر چه گذشت زمان از کیفیت آنها کاسته و اگر پیش تر می‌توانستیم به امارات، افغانستان، کویت، هندوستان و… صادرات داشته باشیم امروز به دلیل افت کیفیت با گذشت زمان، تمایلی به خرید مرکبات ایرانی در این بازارها وجود ندارد.

دارایی نژاد با بیان اینکه همچنان حدود ۱.۵ میلیون تن سیب و پرتقال در انبارها دپو شده است، گفت: هنگامی که در بازار داخل کمبود وجود دارد باید صادرات ممنوع شود و در زمان فراوانی صادرات باید با قوت انجام شود در حالی که این مدیریت از سوی نهاد متولی دیده نمی‌شود.

الگوی کشت در حرف مانده است

نهم اسفند ۱۴۰۱ در نخستین کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی سیدجواد ساداتی نژاد، وزیر اسبق وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد، در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی نابیناست، چون آمار دقیقی از تولید محصولات و سایر فعالیت‌های کشاورزی ندارد. با نبود اطلاعات درست، چگونه می‌توان برنامه‌ریزی مناسب داشت.

وی اعلام کرد: با ورود پیازهای نو دزفول به بازار از ماه بعد قیمت‌ها شکسته می‌شود. در حال حاضر توزیع قطره چکانی پیازهای انبار شده توسط سوداگران منجر به افزایش قیمت‌ها شده اما از ماه آینده حداقل ۱۰ هزار تومان قیمت‌ها کاهش خواهد یافت.

وی گفت: پیش از این ورودی بار پیاز به میدان بارفروشان بین ۱.۵ تا ۲ هزار تن بود که در حال حاضر به ۳۰۰ تا ۵۰۰ تن رسیده است.

رییس پیشین اتحادیه بار فروشان با اشاره به وضعیت بازار گوجه فرنگی هم اظهار کرد: توزیع مناسب گوجه فرنگی حتی قیمت آن را در میادین عمده فروشی به ۸ هزار تومان هم رساند. در ادامه کاهش عرضه قیمت‌ها را صعودی کرد؛ البته نرخ گوجه فرنگی هم از هفته آینده کاهش خواهد یافت.

دارایی نژاد با بیان اینکه تا هنگامی که الگوی کشت در کشور اجرا نشود شاهد این نوسان قیمتی در بازار خواهیم بود، گفت: پیش تر اعلام کردیم با توجه به اینکه ایران جز نادر کشورهایی با اقلیم متفاوت است، می‌توانیم برخی میوه‌های وارداتی را در داخل کشت کرد. در حال حاضر سالانه ۸۰۰ میلیون دلار برای واردات موز هزینه می‌شود در حالی که می‌توان در داخل کشت کرد. میوه‌هایی مانند آواکادو و آناناس از جمله میوه‌هایی است که امکان کشت در داخل وجود دارد؛ اما نیاز به مدیریت دارد.

کد خبر 6092077 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • قیمت خودرو امروز ۱۲ اردیبهشت +جدول
  • قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد
  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد